Den Gyldne Okse logo

Månedens menu


Månedens menu i marts

Månedens menu i april

Forret – Verdeca 2023, Angiuli Donato, Syditalien

Angiuli familiens passion for vin er givet videre fra far til søn gennem 3 generationer. Verdeca druen er her plantet i en jordbund af blandet kalk og muld, med få planter pr. hektar. Druerne håndplukkes og behandles nænsomt. Resultatet er en vin hvor du i glasset møder hvide blomster, appelsin, citrus og honning, med en god struktur og en behagelig friskhed.


Hovedret – Pure Grenache 2020, Bruno Andreu, Sydfrankrig

Druerne håndplukkes tidligt om morgenen, hvor temperaturen er max. 8 grader, for at bevare vinens friskhed. I munden møder du noter af røde bær, læder, fad, lakrids og skovbund. Meget velafbalanceret og elegant tannin, med hint af mineralitet. Elegant krydret og silkeblød. En exceptionel lang eftersmag.


Dessert -  Riesling Ice Wein, Schmitt Söhne, Rheinhessen, Tyskland

Betegnelsen Ice Wein kommer af at druerne håndplukkes frosne fra vinstokken. Når druernes vandindhold fryser til is, kan en ekstra sød og intens druemost frigøres under presningen, der foregår mens druerne er frosne. På den måde får man her en intens aroma af tørrede frugter som fersken, ananas og mango, men også honning, karamel og rosiner.

Den Gyldne Okse logo
Share by: